Telefon: 7876 8672 – [email protected]

Aktuelle Tilbud – Klik Her!

Sådan vedligeholder du din opvaskemaskine

Hvis du har en opvaskemaskine, er du sikkert vant til, at den primært står for din opvask. Du fylder den, sætter den over og tømmer den igen. Gang efter gang. Den gør arbejdet, som den skal, og der har aldrig været problemer. Men sådan bør du ikke fortsætte. Med tiden bliver din opvaskemaskine naturligt slidt ligesom alt andet. Du skal derfor sørge for at vedligeholde den. Det gør den mere effektiv, holder dine køkkenting mere rene efter en vask og, ikke mindst, er du med til at få den til at holde meget længere. Det er heldigvis ikke ret besværligt, og det er meget let at indarbejde i dine sædvanlige rutiner omkring din opvaskemaskine, som de er nu.

Skyl tingene af ind du sætter dem i

Det første skridt, du kan tage, er at huske at skylle tingene af, inden de bliver sat i opvaskemaskinen. Hvis du bor i en husholdning, hvor opvaskemaskinen sættes over hver anden eller tredje dag, vil fx madrester sidde på tallerkener og bestik, hvis du sætter det ned med det samme. Over et døgn størkner madresterne, og de kan sætte sig godt fast. Så godt, at opvaskemaskinen muligvis ikke kan klare arbejdet. Men vigtigst af alt, er en unødvendig mængde madrester i opvaskemaskinen en dårlig idé. Der er herved større risiko for, at det samler sig i maskinen, og gør hele funktionaliteten af maskinen mindre effektiv. Det skyldes, at filteret i opvaskemaskinen stoppes hurtigere til. Hvis du er meget uheldig, slipper større madrester gennem filteret og sætter sig fast længere inde i de tekniske dele, og det vil du ikke ønske.

Gør rent indvendigt i din opvaskemaskine

Opvaskemaskine og rens er to fortryllende ord for de fleste. Men selvom din opvaskemaskine klarer den rens, du selv hader, er du alligevel nødt til at rense opvaskemaskinen indvendigt, så den kan rense for dig. Spulearmene indvendigt er nogle af de effektive dele, der gør dine køkkenting rene under opvask. Spulearmene består af en masse små huller, der spuler vand ud med en stor kraft, så køkkenting slipper af med diverse rester. Men også her kan madrester sætte sig fast, og dette kan skabe belastning på det indre system, hvilket slider hurtigere på opvaskemaskines levetid.

Sørg for at afkalke din opvaskemaskine løbende

Brug en afkalkningstablet beregnet til formålet, så kalk, der har ophobet sig med tiden, kan blive fjernet. Hvis du ikke gør noget ved kalken, som typisk sætter sig på varmelegemet, vil din opvaskemaskine blive hurtigere slidt og levetiden forkortes.

Opvaskemaskine

Produktkategorier