Telefon: 7876 8672 – [email protected]

Aktuelle Tilbud – Klik Her!

Kan man selv installere opvaskemaskine?

Når du først har fået den nye opvaskemaskine ind ad døren, er du kun nået ét skridt af vejen: den nye opvaskemaskine skal nemlig også installeres. Man kan enten selv installere opvaskemaskinen eller få en professionel til at gøre det. Der er i princippet ikke noget i vejen for selv at installere opvaskemaskinen, men det kræver, at der er en række ting der er i orden, før man gør det.

Hvor meget koster det, at få en professionel til at installere?

Vælger du at få en professionel til at installere opvaskemaskinen, er prisen naturligvis en faktor at have in mente. Hvor meget det koster varierer meget fra opgave til opgave. Hvis du blot skal have den installeret uden nye el- eller VVS-installationer, er det væsentligt billigere, end hvis der også skal laves nye el- eller VVS-installationer. På denne side kan du læse mere om alle priserne.

Hvornår må man selv installere opvaskemaskinen?

Der er grundlæggende to ting, der skal være på plads, før du selv kan installere opvaskemaskinen. De er to ting du skal være opmærksom på:

  1. Hvis du vælger at udskifte den gamle opvaskemaskine, og den nye opvaskemaskine har samme placering som den gamle, må du som tommelfingerregel godt selv installere opvaskemaskinen. Det kræver at alle installationer (dvs. afløb, vandtilslutning samt stikkontakt med jordforbindelse) allerede er på plads, før du selv må gøre det.
  2. Hvis du installerer en ny opvaskemaskine, og der ikke er tilstrækkeligt med installationer (f.eks. hvis du placerer den nye opvaskemaskine et nyt sted, eller hvis du ikke tidligere har haft opvaskemaskine), skal du have fat i en autoriseret el-montør og VVS-montør til henholdsvis at installere nødvendig elektrisk tilslutning (stikkontakt med jord) og nødvendig VVS-tilslutning (afløb og vandtilslutning).

Husk, at det jævnfør Bygningsreglementet skal være en autoriseret el-installatør (elektriker) eller VVS-installatør (blikkenslager), som klarer opgaven, hvis installationen kræver ændringer eller nye hhv. VVS- eller el-installationer. Hvis du vil være på den helt sikre side, kan du tjekke, om virksomheden som du bestiller elektriker eller blikkenslager fra har autorisation via Sikkerhedsstyrelsens Autorisationsregister. Husk desuden, at opvaskemaskinen skal have drypbakke.

Produktkategorier