Telefon: 7876 8672 – [email protected]

Aktuelle Tilbud – Klik Her!

Hvorfor vælge en funkisvilla?

Funkishuse har været populære i mange år, og de skyder fortsat op rundt omkring i landets parcelhuskvarterer. Men hvad er det lige, der gør funkisvillaen til sådan et hit – og er det måske også din fremtidige drømmevilla? Læs videre og find ud af det her.

Minimalisme har længe været i nøgleord i dansk design og mode. Det er det skam også, når det kommer til arkitektur, og det kan måske være en del af forklaringen på funkishusets popularitet. Danskerne er nemlig vilde med villaernes funktionelle og simple udformning, og det er der gode grunde til. 

Linjerne bliver ikke renere

En funkisvilla er en moderne arkitektonisk perle og et alternativ til det traditionelle parcelhus. Villaen har som regel et arkitektonisk udtryk, der udmærker sig ved simplicitet. Linjerne bliver faktisk ikke renere end med en funkis villa, som ofte har en flad tagkonstruktion og et vandret loft i boligen.

Det giver et meget skarpskårent og minimalistisk udtryk. Man kan også sige, at synet af en funkisvilla skaber ro i hovedet. Her er ikke nogen flagrende detaljer og forvirrende indslag, men tværtimod simple, rene linjer og funktion for pengene. Det er der mange danskere, der er vilde med, og derfor lader funkishuset bestemt ikke til at falde i popularitet lige foreløbigt. 

Er det drømmevillaen for dig?

Når du spørger dig selv, om et funkishus mon står skrevet i stjernerne for dig, er der nogle ting, du med fordel kan tænke over. Er du eksempelvis maksimalist eller minimalist? Er du maksimalist, er funkisvillaens rene linjer nok ikke noget for dig. Er du derimod fan af det minimale, er det et meget oplagt bud på en drømmevilla.

Du kan også tænke over, hvilke materialer du foretrækker. Et funkishus vil som regel bestå af sten, og det er kun sjældent beklædt med træværk udvendigt. Generelt har funkisvillaen et mere køligt udtryk end fx et træhus. Så hvis du er mere til varme, organiske materialer, er det måske ikke drømmen for dig. Men hvis du er til stilsikre mursten – ja, så kan det lige være noget for dig!

Funkis er tidløs arkitektur 

Funkisvillaen har efterhånden været populær i mange år. Det skyldes nok den tidløse arkitektur. Et funkishus går bare ikke sådan af mode. Fordi udformningen er så ren og simple, er der nemlig ikke noget, der “stikker ud” eller frastøder blikket. Det er simpelthen bare et smukt og simpelt hus, som sandsynligvis vil fortsætte sin storhedstid langt ud i fremtiden.

Funkis villa

Produktkategorier