Telefon: 7876 8672 – [email protected]

Aktuelle Tilbud – Klik Her!

Fordele ved en luft til luft varmepumpe

Fordele ved en luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe er en økonomisk og effektiv varmekilde. At skifte til en luft til luft varmepumpe vil for de fleste husejere være en stor fordel, både økonomisk og praktisk, idet du både kan spare penge og ressourcer på at købe olie eller gas, som du måske opvarmer din bolig med nu. En varmepumpe kører på strøm, og når den først er installeret, skal du ikke gøre noget for at holde den i drift eller vedligeholde den. Hvis du skifter til en varmepumpe gør du samtidig også noget godt for klimaet, så vælg den rigtige luft til luft varmepumpe og gør din bolig energieffektiv og grøn på samme tid.

Hvordan virker en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe virker ved at den pumper den varme luft fra ét sted til et andet. Varmepumpen udnytter den varmeenergi, der findes i den omgivende luft, og pumper den ind i boligen. Varmepumpen har en kompressor, som samler den varme luft og sender den gennem en rørledning til en kondensator. Kondensatoren sender den varme luft videre til en fordamper, hvor den bliver afkølet. Derefter blæses den kolde luft ud i rummet igen. På den måde kan en luft til luft varmepumpe bruges til at varme et hus eller en lejlighed op på en meget effektiv måde.

Kan alle huse benytte sig af en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe kan benyttes i de fleste huse. En af de store fordele ved at bruge en luft til luft varmepumpe er, at man ikke behøver have nogen form for jordvarme eller andet installation for at kunne bruge den. Der skal blot installeres en udedel, der opfanger udeluftens varme, og en indedel, der kan pumpe den ud. For at en luft til luft varmepumpe fungerer optimalt, kræver det, at huset har centralvarme. Ellers kan varmen ikke cirkuleres rund i hele huset. Hvis man bor i et hus uden centralvarme, kan man overveje, at få installeret en anden type varmepumpe, som kan fungere optimalt i et hus uden centralvarme.

Spar penge på varmeregningen

En luft til luft varmepumpe er en effektiv og økonomisk måde at varme dit hjem på. En varmepumpe kan nemlig spare dig for op til 50% på din varmeregning, sammenlignet med andre former for opvarmning. Når luft til luft varmepumpen udnytter energien fra udeluften, bliver der ikke brugt så meget energi på at opvarme din bolig, og du vil derfor også have en mindre CO2 udledning. En luft til luft varmepumpe leverer ca. 3 gange så meget energi, som den bruger i strøm.

Fordele ved en luft til luft varmepumpe

Produktkategorier