Gode råd til køb af kogeplade og komfur – Induktion eller keramisk?

Gode råd til køb af kogeplade – Induktion eller keramisk?

Er du igang med at planlægge hvidevarer til dit nye køkken?

Eller er dit gamle komfur eller kogeplade kaput?

Så læs lige med her før du går ud og køber en ny kogeplade.

Der er nogle ganske få, men vigtige, ting du skal overveje ved køb af komfur.

kogeplade komfur keramisk eller induktion gas

Skal det være keramisk eller induktion ?

Det bliver nok at første og største spørgsmål du skal finde svaret på.

Efterhånden bliver der dog færre og færre keramisk kogeplader på markedet set i forhold til induktion.

Induktionskomfur er populært fordi det minder rigtig meget om gas og fordi det formår at bringe en gryde med vand i kog på ganske få minutter.

Det man skal være opmærksom på ved køb af induktion er at det ikke er alle gryder og pander der virker med Induktionskogeplade.

Test og gryder passer til induktion

Man kan teste sine gryder duer til induktion ved at sætte en magnet på bunden.

Hvis magneten sidder fast så duer gryden eller panden til Induktionsplade.

Mange vælger at købe en keramisk kogeplade fordi man har nogle gryder og pander der ikke duer med induktion. Det synes vi måske er lidt fjollet at tænke den vej.

Størrelsen på din kogeplade

Her på hvidevaremagasinet.dk har vi svært ved at forstår hvorfor mange vælger en kogeplade der er 60 cm i bredden HVIS der er plads til en bredere kogeplade.

Vi mener simpelthen ikke at der er plads til at have en stegepande og mellemstore gryder i gang på samme til på en kogeplade på kun 60 cm.

Tænkt GODT over dette. Hvor mange gryder og pander kan der være i spil til almindelig madlavning og når der er gæster på besøg?

Ofte kan der faktisk godt være plads til 80 eller 90 cm bred kogeplade selvom køkkenmodulet kun er 60 bredt. Også uden det går ud over skufferne i de tilstødende moduler.

Den Siemens model vi har anbefalet længere oppe i dette indlæg er 90 cm. bred og har 5 kogezoner.

Så er der god plads til alle gryder og pander til en hver situation.

Ekstra BOOST til den gode steak !

Endnu en årsag til at vi andbefaler Siemens modellen er at den har en 5,5 kW boost funktion på den midterste kogeplade.

5,5 KW er hvad en kok vil anbefale til induktion for at kunne giver power og stabilitet nok til at holde en støbejernspande på en konstant høj temperatur.

Temperaturen på en induktionskogeplade svinger nemlig lidt.

Hvordan virker en induktionskogeplade?

Man kan ikke rigtig se forskel på en induktionskogeplade og en glaskeramisk kogeplade.

Forskellen består i at induktionskogepladen har en elekromagnetisk spole under kogefeltet der opvarmer gryderne og panderne.

2 Comments

Add Yours

Comments are closed.